USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET

Mikä on ulkopakopeli?
Ulkopakopelit ovat pakohuonepelien inspiroimia seikkailupelejä ulkona. Pelit pelataan GPS-pohjaisen sovelluksen Level Adventuresin välityksellä. Sinun ei tarvitse varata peliä etukäteen, vaan voit pelata milloin haluat ja niin kauan kuin haluat. Kunhat olet kartan osoittamassa paikassa, peli voi alkaa. Kokoa tiimi, tai lähde vaikka yksin seikkailulle! Tarvitset vain säänmukaisen varustuksen, internet yhteydellä varustetun laitteen sekä Level Adventures tunnukset. Vara-akku, muistiinpanovälineet ja karvakorvat ovat myös tervetulleita näihin pakohuoneisiin. 😉 

Kuinka kauan ulkopakopeli kestää?
Pelien arvioitu kesto vaihtelee pelin vaikeusasteen, kävelymatkan ja ryhmän taitotason mukaan. Useimmiten pelit kestävät noin 1-3 tuntia, keskimääräisesti on hyvä varata noin kaksi tuntia pelaamiseen. Peliaikaa ei ole rajattu, joten voit viettää pelin parissa vaikka koko päivän, tai jatkaa myöhemmin huonon sään yllättäessä. Näet jokaisen pelin lisätiedoista pelikohtaisen peliaika-arvion.

Mikä vaikeusaste on minulle sopiva?
Pelien vaikeusasteet ovat asteikolla beginner, easy, medium, hard, expert. Helpoimmat, beginner ja easy pelit sopivat hyvin aloittelijoille ja lapsi-perheille. Medium peleistä ylöspäin on hyvä, että pelaajilla olisi jo entuudestaan kokemusta ulkoilmaseikkailuista tai pakohuonepeleistä. Mikäli kaipaat neuvoja pelin valintaan autamme ilomielin puhelimitse tai sähköpostitse!

Mikä LEVEL on minulle sopiva?
Huomiothan, että pelien LEVEL-tasot eivät viittaa vaikeusasteeseen vaan kertovat pelin hinnoittelusta. LEVEL-tasoon vaikuttaa niin pelin arvioitu kesto, kävelymatkan pituus, vaikeusaste, kuin myös pelin monipuolisuus. LEVEL 1 pelit ovat 20€, LEVEL 2 pelit 35€ ja LEVEL 3 pelit 60€.

Voiko pelin pelata englanniksi?
Yes you can! Osa peleistämme on pelattavissa sekä suomeksi että englanniksi, ja muutama on ainoastaan englanniksi. Varmistathan pelin lisätiedoista jo ennen ostoa, että olet valinnut haluamasi kieliversion. Ryhmän kesken pelikieli on aina sama.

Kuinka monta pelaajaa voi olla yhdessä ryhmässä?
Suositus pelaajamäärä ulkopakopeleissä on lähtökohtaisesti pakohuoneistakin tuttu: 4-5 henkilöä. Pelaajamäärää ei ole kuitenkaan rajattu joten voit pelata yksinkin, tai vaikka kymmenen hengen ryhmässä! Olemme kuitenkin todenneet, että noin neljä henkeä on ideaali ryhmäkoko, jolloin jokainen pääsee ratkomaan ja osallistumaan, samalla varmistaen sopivan määrän aivosoluja ratkaisemaan vaikeatkin aivopähkinät. Jos teitä on esimerkiksi 10 henkeä, suosittelemme jakaantumaan kahteen tiimiin ja kisailemaan toisianne vastaan. 😉 Voit lukea pelikohtaisista pelaajamäärä suosituksista tarkemmin pelien lisätiedoista.

Voiko peleihin tuoda lapsia? 
Tottakai! Ulkopakopelit soveltuvat loistavasti koko perheen aktiviteetiksi. Alle ylä-koulu ikäisten lasten kanssa tulisi aina olla huoltaja mukana pelaamassa. Yli ylä-koulu ikäiset lapset voivat pelata itsenäisesti huoltajan oman arvion mukaan ja ainoastaan huoltajan suostumuksella. Huomioithan, että peleissä liikutaan välillä vilkkaidenkin teiden yli, joten ethän päästä pieniä lapsia pelamaan ilman valvontaa. Osa peleistämme on kauhuteemoitettuja tai haastavia, joita emme suosittele lapsille. Tarkistathan peliä valittaessa ikärajasuosituksen. 

Sopivatko pelit yrityksen virkistyspäivään, polttareihin, luokkaretkille jne.? 
Todellakin! Voimme myös räätölöidä pelejä pelkästään teidän tarpeisiin. Kerro meille mitä haluat, niin laskemme tarjouksen.

Mikä on sopiva vaatetus ulkopakopeleihin?
Säänmukainen varustus! Jokainen ulkopakopelimme pelataan kokonaan ulkona. Joidenkin pelien varrella ei välttämättä ole edes sateensuojia, joten varauduthan myös huonompaan säähän. Suosittelemme myös hyviä kenkiä erityisesti yli 3 kilometrin peleissä. Lue lisää kävelymatkojen pituuksista pelien lisätiedoista. 

Miten maksetaan?
Sovelluksen lataaminen on maksutonta. Ulkopakopelin voi ostaa ja maksaa suoraan sovelluksessa. Yksi maksu riittää koko tiimille! Maksun jälkeen sähköpostiisi kilahtaa pelikoodi (tarkistathan myös roskapostikansion). Mikäli haluat ostaa kerralla useamman pelin laitathan meille sähköpostia, niin voimme hoitaa maksun kätevästi verkkomaksulinkillä. Yrityksillä on mahdollisuus laskutukseen, josta on sovittava ennakkoon. Laskutustiedot tulee lähettää osoitteeseen info(at)leveladventures.com. Suosimamme laskutustavat ovat verkkolasku ja sähköposti ja laskutuslisä on 10€.

Mitä jos sattuu huono sää enkä voi käyttää ostettua pelikoodia? 
Ei hätää! Pelikoodit eivät vanhene kuin vasta vuoden päästä ostosta, joten voit rauhassa mennä pelaamaan jokin toinen päivä. 

Onko pelaaminen turvallista?
Ulkopakopelaaminen on kontakti-vapaa aktiviteetti ja näin ollen pandemia ystävällinen ratkaisu tiimiytymiseen ja hauskanpitoon. Itse pelin aikana turvallisuus on pitkälti omissa käsissäsi, sillä pelikenttänä voi olla jopa kokonainen kaupunki. Huomoithan siis ympäristösi koko pelin ajan ja pidä myös huolta muista tiimiläisistäsi. Ethän pelaa samalla kun ajat! 

Miksi Level Adventures?
Olemme täysin Suomessa innovoitu, suunniteltu ja toteutettu palveluntarjoaja. Pelien rakennuksesta vastaa pakopelien saralla jo pitkään toiminut Espoolainen Trap Factory Oy ja sen idearikkaat työntekijät. Trap Factoryn pelinrakennuksen arvot ovat: laatu, omaperäisyys ja elämyslähtöisyys. Kaikissa suunnittelemissamme peleissä haluamme luoda pelaajalle kokonaisvaltaisen elämyksen mysteerien parissa, kera ystävien ja jaetun onnistumisen. Sovellus on toteutettu yhteistyössä paikallisen Vertics-koodaus firman kanssa. Pelaamalla pelejämme tuot suomalaista työtä!